Friday, 30 January 2015

Sekadar menziarahi ke-jahiliah-an masa lalu.

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua, lihatlah pada diri kita, semua serupa
eh, eh hhe keluar lagu faizal tahir, best lagu tu sedap je dengar, you know peaceful something i felt like that ,dengar la best, eh menyempat promote eh biarlah best eheheh :p

ok, tadi nak cer pasal mimpi, mimpi jadi kenyataan? eh ko dapat pe sampai jadi kenyataan.
actually, korang pernah rasa tak korang mimpi pergi suatu tempat tapi scene tu memang tu jelah yang korang nampak dalam mimpi tu, eh apa ko cakap ni tak paham lah, tak faham ke :s
cenni engko tetiba bukak peti ais pegi potong kek lepas tu sumbat dalam mulut hengko lepastu tetiba kau cakap eh macam pernah buat/nampak laa tapi kat mane eh, oh aku pernah mimpi seminggu lepas, wah betul2 sebijik, identical dengan mimpi tu dahsyat betui naa :O
LOL so, pernah? :B

ok ok, pernah ke tak pernah bukan tu masalahnya, aku pernah mimpi something, not a bad thing nor good pun, just buat tak sedap hati, orang kata mimpi tu mainan tidur kan, tapi dah smpai ada yang jadi kenyataan rasa lain macam, duhh :|
k la anggap je takda pape pun jadi :D

hmm, aku yang dulu bukan aku yang sekarang,
ive moved on, MOVED ON (tak kesah la ejaan betul ke tak)
PAST IS PAST, benda paling aku kesal dulu tak boleh undur nak betulkan
sebab tu la plan Tuhan nak tunjuk mana baik buruknya yang patut aku pilih, well now,
syukur dengan decision 2 years ago,
tapi tu la ujian takkan berhenti selagi nyawa dikandung badan ewahh betul ka tu?
tu tanda Tuhan nak dengar rintihan kita, hambaNya selalu :')

Kekadang bila kita rasa dah bebetul move on,
terima sesuatu dengan ikhlas,
berlapang dada dengan ketentuan-Nya,
redha dengan segalanya,
bersangka baik dengan Allah,
tak lama lepas tu Tuhan datangkan lagi ujian dengan benda yang sama,
first aku terdiam,
then, senyum.
Tuhan nak uji, takat ni kau kejar apa, dunya kah? akhirat kah?
Semua yang buat kau sesak dada tu, just forget it,
ingat mati, dunia sementara, cuma perhiasan yang akan menggula-gulakan fikiran dengan hasutan syaiton lagi,
yang buat kau tunduk sampai tanpa kau sedar kau letak dunya dalam hati, akhirat di tangan
JANGAN, sekali-kali jangan(!)
tegaskan balik dalam minda, aku ingin cari redha-Nya,
astaghfirullahalazim for my past ya Allah,


"some come to your life as a blessing, others as lessons."





"Wahai Tuhan yang membolak balikkan hati, tetapkanlah hati kami di atas agamaMu"
Allahumma aameen.

Olait, nak sambung tengok kuch kuch hota hai dulu eek,
i know, it's already 0:46 a.m.
but i am officially unemployed SPM-leavers now, laugh at me, HAHA
 k, gudnait people,
Assalamualaikum, bye.

6 comments:

  1. ihik kita samalah, spm leavers. tak ambik lesen ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay! belum lagi miss xyz, ada rezeki nanti, inshaaAllah saya ambil ;)

      Delete
  2. Your entry really catch my eyes , thumbs up! :D

    ReplyDelete
  3. benda tu selalu berlaku kat I. and they said it is "DEJAVU"

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn :) betul tu, dejavu,
      terasa mcm dah pernah pergi masa depan hiks

      Delete

Treat me as how you want me to treat you.

Thanks ,

Jazakallah ,