Thursday, 5 February 2015

takde tajuk sesuai #1

Assalamualaikum and hi everybodeyhh
What’s up? What’s up yaw? Sekarang dah bulan dua dah, how times flies so fast and furiousssz kah
And betapa dekatnya tarikh keramat yg akan menentukan masa depan where and when kau akan ditendang dari rumah and mula hidup sebagai pelajar.. i dont know actually nak matriks ke nak asasi ke, bcs asasi kan susah nak masuk budak2 ceghedik senang kot masuk dapat offer lagi aa best,
But, for sure, matriks adalah the last choice, form 6, no kot, bcs
I’ll definitely, tak kan tenteram masuk form 6, asyik teringat member dah tinggal sekolah je kot nanti, Lol, tak la, form6 actually okay, senang je nak ambil degree nanti kan? Tak gitu?

So what im going to write here, just about benda mentah kecil easy rasa korang nak muntah baca go close the tab aah,
Wkwkw
Takde la nak panjang-panjang kan sesaja *mata ke atas*

All right, so a few days ago i’ve decided to start, u know diet camtu aa, titeww kan elaking makang nasikk, then tadiyy adik masak cotong goWweng beghempah crunchyyy crunch kaw kaw ngan cicahw ala thaiii, then mak panggil makang titewW duduk aa makang, tup tup makang nasik luak sepaghoh
Sedap pap pap tak hengat dunia(eh melebih kau ni) tetiba titew beghenti macam movie kena pause, angin bertiup menampar nampar kau dah macam kena sawan kenapa weh?!!
*cut the craps*

So, aku baru tersedar dah tertelan nasik sebagang setelah beberapa hari tak menjamah nasik konon tunjuk mak tuff tuff en masih tak makan nasik, GEDEBUSHh aku FAILED lagi benda diet ni,
Aku tak tau aa how many on earth aku dah try diet diet ni, memang aku failed, *tampar diri sendiri, eh jangan kuat sangat nanti rosak pipi comel lote ni* (perasan betul la minah ni, sepak kang)

LOL aku tak tau bila diet aku nak berjaya dgn flying colours nih (eh?)
Kau orang kalau nak diet, go ahead la, tapi jangan sampai tak makan langsung, that’s very dangerous, serious mannn? Yeah maynn im serious, jaga la makan, tak kan malam tak makan pagi tak makan, petang tak makan, apa lah energy kau orang nak hidup seharian nanti kan,

Actually, kalau nak diet yang baik amalkan lah diet Rasulullah saw, macam mana tuw?
Makan la nasik ke sayur ke ikang lauk pauk semua, tapi berhenti sebelum kenyang, burpp
Tapi aku dah bantai dah spiced fried cuttlefishh sampai kenyang, jangan la tiru minah nih
Next time, haa ikut diet Rasulullah tu, baru betul en en.

haa orang kata kalau nak kulit cantik selalu la minum air, bukan tu ja minum air dapat increase kan lagi effectiveness of human body, nak lagi efektif, drink water at the right time with right amount macam
this,



Lagi satu macam mana korang nak tahu yang korang ni cukup hydrated ke dehydrated ke nah rujuk chart nih




Sebab apa nak tahu semua banda ni, sebab most of our parts of body need it to make sure our all of kinds system in body proceed effectively and successfully



See?

Haha aku tak sedar dah melebih tak pe lah asal bermanfaat enuff
So, marilah kita sesama mengambil langkah utk memastikan badan kita dapat air secukupnya(mcm karangan peh lis eew)

Btw,
Verra Alfera (eh betul ke eja aa)
Happy birthday to you, Happy 18th birthday!
 hari ni birthday kau kan, sorry la wish kat sini jew,
Walaupun 95 percent tau kau tak akan baca pun hehe
Semoga dapat result SPM cemerlang meletop tiptop nanti hehe harapan tuu :D
Oh people, she’s my the very kyeopta classmate tau
Nah bunga utk kau weee;)


Nah korang pun kalau ada yang birthday hari ni,
Feast your eyes with flowers everybodeyyh  
Chill *sunglasses*





K la, dats for today,
have a chill wednesday everyone!

ohya, sebentar lagi masuk waktu asar(sabah)
15:52
apalagi, hayya hayya 
Ooout!
Salam alayk,bye


source:twitter,tumblr

3 comments:

  1. no wonder la entry xde tajuk yg sesuai. mcm2 cerita. all in one

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, that's why xda tajuk sesuai hehgehge

      Delete
  2. diet yg simple2 je saya. Kurang kan makan nasi, kurangkan makan daging merah, dan kurangkan air bergula, dan kurangkan garam (yg ni susah sikit) hehe :)

    ReplyDelete

Treat me as how you want me to treat you.

Thanks ,

Jazakallah ,