Tuesday, 3 March 2015

jangan down tak dapat A's

Assalamualaikum semua, how was your day?
spm results?
don't ask mine.

i know i did pretty bad during exam, actually i dont satisfied with my results,  i mean, everyone does(tapi still bersyukur apa adanya, alhamdulillah).
but i have to redha and accept everything, life must go on aite?
as my english language teacher, sir Shafie told us that
"this is just the beginning, it's okay, you have to do better in future, move on."

thank you sir, for your words of encouragement
i've tried my best during my spm, only Allah, parents and friends knew what had happened on me during my first week of exam, takpun parents tahu, that's why im crying in the arms of mum
i had a fever for a week.

Nah, im not going to blame anyone, He knows what best for any of us,
after this, we have to give more effort and more focused.
Learn from the past, tak gitu?
So, tadi aku redha ja kat sekolah dengan keputusan yg tak seberapa, tunjuk tuff kasi semangat , and nasihat sikit-sikit yg rezeki kita lebih baik menanti, mungkin rezeki kita bukan kat spm, la tahzan everyone
better things are coming.. :]

memanglah kita dah usaha, doa, tawakal apa semua kan,
mungkin doa kita Allah jawab macamni:

1.Ya
2.Ya, tapi bukan sekarang.
3.Aku ada plan yang lebih baik utk kamu
so, key untuk aku redha tadi, aku sangka baik start dari rumah, whatever might happen, set dlm kepala kalau bukan rezeki kat spm, rezeki lebih baik kat benda lain, inshaaAllah

aku dah redha, tuff depan org, but when i get back home, i dont know why, tunjuk result kat mama,
mak suddenly hugged me and she told it's okay, you'll do best in matrix/U , and out of the blue, i cried. entah dari mana datangnya, yg tunjuk tuff tuff tadi tetiba rapuh dalam dakapan mama,

I'm sorry mak, i know i did it bad, im promising you, i'll do my best in future, inshaaAllah
to everyone, you have to do the same thing too, promise to yourselves, you will do your best too,
jangan bawa-bawa sangat down tu, tak best lah, seek the good in the bad
dah takda konspirasi spm dah,
malas nak argue ttg format lain, baru, kbat apa semua

adik-adik semua(ceh kakak kakak dah ni konon hoho)
nak struggle, struggle lah sekarang jangan buang masa mcm akak dulu, pertengahan tahun masih lagi main-main, tengokla apa jadi sekarang
jangan biar masa terbuang begitu sahaja, study smart dulu, baru study hard
janganlah menunggu kesempurnaan baru nak usaha,
sometimes, later becomes never.

tahniah la korang yg straight a's, yg tak, tahniah juga, cuba yg terbaik lain kali ^^.
duh, sebenarnya aku tak layak menasihat, *tampar diri sendiri*
k sedar dah
masa untuk solat, chow
assalamualaikum, kbai

2 comments:

  1. Ahaha yep,... Saya pun ada juga terbit rasa kekesalan. Syg bila fikirkan pasal result. Thnks ye, kata2 smgt tu rasa lega sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa, benda dah jd, kita jadikan smgt utk lg brjaya d msa dpan kan kan, ure welcome :D

      Delete

Treat me as how you want me to treat you.

Thanks ,

Jazakallah ,