Wednesday, 6 May 2015

Blogger kah aku?

 Assalamualaikum everyone! hii
it's been for ages we haven't met my lovely blog kan(cakap kat blog)
i miss you too awwh

so aku tanya apa khabar? semua apa khabar hey?
bahaha so tajuk mcm hampeh sgt whyy, bcs last entry pun dah rasa mcm bertahun in fact, baru last bulan march je, ok okay, sorry blog dah lama tak belai kau, habuk dah tebal berghinci

anyway, korang spm leavers semua mesti dah dapat tawaran dari upu kan? congrats!
dapat kat mana? aku dapat la juga kat unimas, tapi i decide tuk pergi matriks ja, sbb parents i kata jgnla pergi jauh2 study dekat2 jela dulu, i pun mcm(eh kenapa tetiba i i ni, gelii) ok aku pun mcm betul jugak tu, nak kira kos apa semua tolak tambah bahagi, utk age aku sekarang ni, baiklah aku pegi yg dekat je dulu,
so what shall i choose?
i choose matrix at the end, dah sahkan dah pun, inshaAllah dipermudahkan.
kamu org pun, peluang apa yg kamu dapat tu grab jela, tp kalau dpt mohon yg lebih baik, why not kan?

actually, semua jenis jalan pun sama ja, terpulang pada kita nak usaha lebih tuk achieve better or just serahkan pada nasib bulat2 belaja tak belajar kau redha salah dah tu, mesti lah keluar effort juga kalau nak terbaik utk diri kita,
overall, kalau xdpt upu tu kira bukan rezeki la tu, sabar jela banyak2 jgn nangis tepi bucu katil sengsorang pulak layan.

tak mo macam tu, kita ada Allah yg bantu, whatever you've got, whatever happened mesti bersebab weh trust me, yg penting kita usaha yg terbaik dengan apa yg kita dapat sekarang, istiqomah dengan usaha, doa banyak2, sabar dengan ujian manusia, ujian kehidupan semua, till then good luck in whatever path you've chosen, *lap air mata*

semua org mesti ada kelebihan n kekurangan memasing, can't deny that la. but we must always remember that Allah is with you, us, always.




mucha lovee ❤
salam alayk, kbai

2 comments:

  1. serius ke dpt unimass?? Alaaaa~ klu awak terima sayalah geng awak uhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius, ohyeke, tp sy dh confirm pegi matriks labuan, xada jodoh ketemu hehe, btw congrats to you ^^

      Delete

Treat me as how you want me to treat you.

Thanks ,

Jazakallah ,