Tuesday, 19 May 2015

panik sebentar bersama luggage kahkah

astaghfirullahalazim tak baik mencarut bila hadap dengan masalah ni, lebih2 lagi kalau kau tengah panik nyah kelam kabut tak tahu nk buat apa rasa give up terus tak mau solve kan problem tu, ish ish ish
better lu go ambik wudhu' and pray, mintak Allah bagi petunjuk, mudahkan segala benda andd go sambung buat benda ko rasa dah nak give up dengan masalah besar kau tu td, go go go!

Assalamualaikum, hi people! :D
ahah guwe happy bangat sekarang ini karena jeng jeng jeng

guwe mau ceritain sama kalian tadi guwe udah start packing barang *haktui buang kahak betulkan bahasa*
tadi aku dah mula packing barang kira semua pakaian penting especially baju kurung DIULANG baju kurung tersangatlah penting bg student matriks, ya aku student-matrics-to-be ye so dah noticed kan. 

ceritanya tadi, satu luggage besar dah penuh, aku mmg dah sediakn satu lg luggage sederhana yg baru dibeli lebih kurang almost a month before,
isunya disini aku boleh pula dengan mudahnya melupakan code luggage tersebut, bygkan kau lupa password lappy ka, phone ka, gila gelabah macam weh apa code dia ni??! ya Allah mcmna boleh lupa ala xboleh buka habislah kena marah boleh lupa code :'(
how crazy it is? mmg crazy sgt sbb aku mmg betul2 hundred percent lupa like oh my Allah, how on earth i could forget it, sedihh

try punya try, entah code pape nth aku masukkan satu pun xdpt tu yg lagi sedih huhu
so last my last solution is..
aku dah tak boleh buat apa2 selain cuba masukkan satu2 kod sampai luggage tu unlock, menangis weh :/
cemana xmenangis cuba start dari 000 sahingga lah 999 nasih baik code dia ni ada 3 unit ja, kalau 4?5? *faint* okay tak

yang menangis nya aku dah try kod 000-90+ aku rasa mcm dah give up aih xkan xdapat lagi??
pastu mcm dalam drama teringat pepatah 


ehem, melayunya lebih kurang..
"Di saat kita rasa sudah berputus asa sebenarnya kejayaan cuma selangkah di depan."
aisehmen pepatah bagai cari kod je pun!
haha :B please dont get me wrong
betul pepatah tu sebenarnya, dengan semangatnya aku try lagi lah sambil berharap luggage aku akan terbuka dan dimulakan dengan bismillah

anddd alhamdulillah yeay! luggage aku dah terbuka kod dia yg sebenarnya ialah 917 and time ni juga aku teringat "eh ha'ah lah kod ni la aku set hari tu"
and me like "why on earth i can't remember that small matter?! =__=" ya Allah rasa funny sangat dgn gelabah tadi, ada juga lah memakan masa dlm setengah jam 
LOL

lain kali kalau dah set password ke combination lock ke make sure bebetul igt balik yg dah kita set tu. kalau tak aniaya lah kau! hahah
that's all yg aku rasa nak cerita sangat
 xmenarik sangat aku je yg baca je pun ahah

so bye, nanait, Assalamualaikum
 

3 comments:

  1. AHAHAHA saya rasa saya pernah alaminya.

    Psst nasib baik 917, kalau 997 haa lenguh tangan tu XD

    ReplyDelete
  2. hai , ain datang singgah dan follow sini
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete

Treat me as how you want me to treat you.

Thanks ,

Jazakallah ,